среда, 9 декабря 2015 г.

СУДДІ ТА ЇХ ОБОВ'ЯЗКИ
Суддівський корпус на матч складається з наступних офіційних осіб: 
- Перший суддя.
- Другий суддя.
- Секретар.
- Чотири (два) лінійних.

среда, 2 декабря 2015 г.

Особливості розминки у волейболі.

Всі ми знаємо що волейбол - неконтактний, але дуже активний вид спорту. І він таїть у собі багато небезпек - навантаження, найчастіше ударні, може призвести до травмування м'язової тканини, зв'язок або суглобів. Щоб уникнути травм, кожен поважаючий себе спортсмен, в обов'язковому порядку, повинен розігріти, розтягнути свої м'язи і підготувати суглоби для подальшого навантаження.
Методика навчання техніці гри у волейбол

Техніка гри – комплекс спеціальних прийомів і способів, необхідних для успішного розв'язання конкретних ситуативних завдань.
Специфічні особливості техніки три у волейбол: висока сітка, обмежена кількість ударів (не більш як три), чітке виконання.
На сучасному високому рівні розвитку гри у волейбол виконання необхідних тактичних дій можливе тільки в умовах досконалого володіння технікою цієї гри. На початку навчання необхідно приділяти значну увагу формуванню в учнів правильних навичок з техніки гри, щоб не допускати помилок, які важко пізніше виправляти. Процес навчання умовно можна поділити на два періоди: початкової технічної підготовки і її більшого вдосконалення. Під час початкової технічної підготовки задається фундамент майстерності гравця, формуються рухові навички, виявляються індивідуальні особливості кожного учня. Пізніше вдосконалюється структура рухів, підвищується точність результатів при виконанні прийомів техніки гри, розширюється арсенал її різних варіантів.
Техніку гри поділяють на техніку гри в нападі, техніку гри в захисті. Крім того, виділяють техніку переміщення і техніку дії з м'ячем.

Розвиток фізичних якостей волейболіста
        
        Виховання фізично розвинутих, готових до праці та оборони  країни юнаків та дівчат є першорядним завданням фізичного виховання. Разом з тим для досягнення високих спортивних результатів важливо, щоб була створена хороша база різнобічного фізичного розвитку. 
     Крім того, у волейболістів необхідно розвивати ті фізичні якості, які особливо потрібні для ігрової діяльності. До них слід віднести:
а) швидкісно-силові.
б) спритність.
в) гнучкість.
г) витривалість.

Тактика гри. Тактична підготовка у волейболі
                                                 Картинка 131 из 154958
Тактика гри - це доцільні, злагоджені дії гравців, спрямовані на досягнення перемоги в змаганнях.
В цей час технічна, фізична, психологічна підготовленість найсильніших команд знаходиться приблизно на однаковому рівні. Тому перемога у великих змаганнях дуже часто визначається зрілістю тактичної майстерності волейболістів.

Волейбол як олімпійський вид спорту.

Волейбол (англ. volleyball від volley - "літаючий", "удар по м'ячу з літа", "подача з виходом до сітки", і ball - "м'яч") - командний неконтактний вид спорту. Гра проходить на майданчику 18х9 метрів, розділеної посередині сіткою, яка закріплена на висоті 2,43 м (для жінок - 2,24 м).
Мета гри - перекинути м'яч (довжина 65-67 см, вага - 260-280 гр) через сітку таким чином, щоб він торкнувся землі на майданчику супротивника, і при цьому не дати зробити те ж саме суперникам. Ігри такого роду здавна були відомі в багатьох країнах світу (у Давньому Римі, Давній Греції, середньовічної Японії). Сучасний же волейбол зародився в Америці в 1895 році.
Волейбол